Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane starosto, máte 100% pravdu. Jen ten titulek je zavádějící. Solární podvody jsou prachobyčejné podvody, které s globálním oteplováním nemají nic společného. Souvislost mezi obnovitelnými zdroji (včetně solární energie) a nižším vlivem člověka na klima je jasná. Ale nespojujme s tím kriminální činy a dotační podivnosti. To je jiná kapitola.

1 0
možnosti

Jdeme ode zdi ke zdi. bylo by velká škoda negovat využívání solární energie jako takové - solární elektrárny na střechách, zastavěných plochách na pouštích a jiných vhodných místech by se měly dál rozvíjet. Zvlášť, pokud půjde technologický pokrok i nadále tak kupředu jako doposud a výroba solární energie se stane rentabilní bez jakýchkoli dotací. Ostatně, tomu tak už dnes z velké části je. To však nic nemění ̈na skutečnosti, že to, k čemu došlo v minulých letech u nás (a má následky do současnosti) s fixací nesmyslně vysokých dotací pro solárníky, je lumpárna.

0 0
možnosti

Lidé by si měli na solární energii vzpomenout až půjdou k volbám.Pak ještě na OKD,open card,vodné/stočné ..... a vůbec nemám na to celý den.Každá strana už měla šanci něco změnit a vždy se ukázalo,že občan je všem ukradený.Jediná možnost jak jim dát na srozuměnou že nás to už nebaví je nevolit tyto tradiční strany.

1 0
možnosti

...jo a dát bianco šek někomu o kom nic nevím, od koho můžu čekat cokoliv a kdo nemá buď žádný program anebo svá rozhodnutí mění podle toho, jak se právě vyspí nebo, co se mu právě hodí. Viz AB a jeho ANO. To raději ty tradiční, mezi kterými si můžu vybrat a zhruba vím, co od nich čekat.

0 0
možnosti

Velmi amatérsky napsaný článek míchající jablka s hruškami. Pokud si v této době někdo může myslet, že člověk nemá vliv na přírodu (oteplování je jen část toho, co se děje) tak je to velmi naivní, nebo hloupé myšlení. Stačí se dívat kolem sebe a je hned vidět, že věci nejsou v pořádku. To, co jsme s touto planetou provedli je trestuhodné a potrestány budou naše děti a vnoučata. My si to v klidu dokroutíme ve všeobecné konzumní spokojenosti.

1 1
možnosti

Já až tak skeptický ke změnám nejsem, ale mohou přijít až tehdy, kdy každý pochopí, že musí začít sám u sebe.

0 0
možnosti

Jedno mi není jasné. Sám autor píše, že vznik civilizace umožnil ústup ledovců po skončení poslední doby ledové. To je snadno pochopitelné, na ledu nic nevypěstujete. Ale nevyhnutelně tato skutečnost vyvolává zásadní otázku: Co způsobilo oteplení planety, které vedlo ke konci doby ledové a k tak masivnímu ústupu ledovců? A tato otázka vyvolává další otázku. Skutečně je součesné oteplování výsledkem činnosti člověka? Vždyť jeho počátek nastal dlouho před globálním rozmnožením člověka a rozvojem průmyslové výroby.

0 0
možnosti

J54a83k49u91b 84K77o22s

12. 1. 2017 23:06

Nerozumím argumentu, že solární panely zabírají bonitní zemědělskou půdu. V současné době jí tolik potřeba není Jednou se z ní panely jednoduše sundají a může tam být zasé odpočaté a úrodné pole.

0 0
možnosti

Pod panely rozhodně nebude odpočaté pole.

2 0
možnosti

Některé z poznámek připomínají rozhovor nadšenců, kteří stáli na 1. podlaží Titaniku, který se v onu chvíli potápěl...Nebylo pro ně naděje, cestu za svoji záchranou odhalili z nich někteří příliš pozdě a někteří vůbec...

0 0
možnosti

Proti klimatickému šílenství stojí následujících šest argumentů:

1. Po letech všemožných diskusí zůstává pochybné, že dochází k oteplování Země.

2. I kdyby docházelo ke globálnímu oteplování, je pochybné, že příčinou je činnost člověka, resp. produkce oxidu uhličitého.

3. I kdyby docházelo vlivem člověka k oteplování, je pochybné, že tyto změny jsou škodlivé a nikoliv ve svém souhrnu pozitivní

4. I kdyby docházelo k oteplování vlivem člověka a tyto změny byly škodlivé, je vyloučené, že s tím lidstvo, aniž nad ním bude vládnout nějaký ředitel Zeměkoule, může něco dělat.

5. I kdyby docházelo k oteplování vlivem člověka a tyto změny byly škodlivé a chtěli bychom s tím něco dělat, tak existují různé cesty, jak se dobrat k určitým cílům.

6. I kdyby snad vypouštění oxidu uhličitého do atmosféry bylo v případě lidské civilizace více řiditelné než u sopek (jako že není), zůstává ryze individualistický protiargument. Proč mám boji s globálním oteplováním zrovna já, bílý muž (žena), Evropan(ka) obětovat svůj blahobyt?

http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=463886

1 0
možnosti

No, obzvláště ten bod 6. je perla. Ale buďte naprosto klidný, svůj blahobyt nebudete obětovat boji s globálním oteplováním. O svůj blahobyt možná přijdete a možná už brzy, díky řítené islamizaci Evropy. Přeji hezký blahobytný den :-)

1 0
možnosti

Pokud by v Česku za lhaní a krádeže ve velkém padaly hlavy (doživotí), pak by se zloději nakonec museli umravnit. U nás ale lidé, jako jsou Klaus, Bém, Dlouhý, Gross, a další politici vědí, že se jim nestane nic a ještě se nám všem vysmívají.

3 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1111x
Renesanční člověk s všestranným zájmem o vše krásné. Starosta města Zábřeh.

Seznam rubrik